Tipul de prezentare: rețetă povestită
Categoria: alimente
Categorie specifică: preparate din plante
Ingrediente: boască, 10 L apă, 1 kg 800 de zahăr
Proces: fermentare, distilare
Post
Tipul de prezentare: rețetă povestită
Categoria: alimente
Categorie specifică: preparate din plante
Ingrediente: varză, 1 lingură de 30 grame de sare, 1 litru de apă, hrean
Proces: murare, pitrocire
Post
Tipul de prezentare: rețetă povestită
Categoria: alimente
Categorie specifică: preparate din plante
Ingrediente: castraveți, gogonele, pepene, conopidă, țelină (rădăcină și frunze), mărar, usturoi, saramură ( 1 L apă, 1 lingură de sare grunjoasă), crenguțe de vișin, frunze/rădăcină de hrean
Proces: fermentare
Post
Tipul de prezentare: rețetă povestită
Categoria: alimente
Categorie specifică: preparate din plante
Ingrediente: cireșe, vișine, făină de grâu, făină de păpușoi, zahăr, apă
Proces: fierbere
Post
Tipul de prezentare: rețetă povestită
Categoria: alimente
Categorie specifică: preparate din plante
Ingrediente: castraveți, gogoșari, 1 L oțet, 2 L apă, 250 gr de zahăr, boabe de piper, boabe de muștar, foi de dafin, o lingură de sare de 30 gr, morcov
Proces: conservare
Post
Tipul de prezentare: rețetă povestită
Categoria: alimente
Categorie specifică: preparate din carne
Ingrediente: carne de găină, borș de putină, ceapă, morcov, ardei, roșii, leuștean, pătrunjel, tăiței de casă (din două ouă, sare)
Proces: fierbere
Frupt